Elevsida

På Curt Nicolin Gymnasiet jobbar vi med en skolplattform som heter Vklass. Där skickar man in sina arbeten, man kan bevaka sina bedömningar, chatta med sina lärare och klasskamrater och mycket mer. Vklass har dessutom en app till iPhone och Android så att man kan komma åt skolportalen på bussen och hemma i soffan. Har du glömt bort ditt lösenord eller behöver hjälp med Vklass, kontakta då skolans administratör Jessica Johannesson. Vill du som förälder ansöka om inlogg som vårdnadshavare? Gör det genom denna länk!

Sjukanmälan

Eleven själv: www.vklass.se
Via vårdnadshavare: www.skolrapport.se eller ring 010-888 70 50.
OBS! för att du som vårdnadshavare ska kunna lämna en sjukanmälan på elev måste du finnas registrerad som vårdnadshavare i Vklass/Skolrapport. Ansökningsblankett delas ut av elevens mentor, som ska fyllas i och sedan lämnas åter till skolan. När skolan registrerat dina uppgifter skickas ett mail till dig med dina inloggningsuppgifter.

Curt Nicolin Gymnasiets elevråd

 

I år fortsätter vi i elevrådet med att göra eleverna nöjda liksom tidigare år. Hela tiden dyker det upp önskemål för att förbättra, det kan handla om allt från lektioner och lärare till projekt som förbättrar gemenskapen på hela skolan. 

Förra året hann vi bland annat med en friluftsdag till Romme Alpin, en påbörjad plan för att minska nedskräpning och Griffin Games. Allt på uppdrag från elever och utförda av elevrådet.  

Vill du vara med och förändra? Skicka din åsikt till "Frågelådan" som finns längst ner på denna sida. 

 Vi finns även i korridorerna och på mail, vår mejl: elevrad@cng.se . Hej så länge!

Ordförande: Lovisa Andersson

Styrelse: Laith Oudah, Gustav Wengerzink, Erik Tapia, Axel Asplund, Fredrik Jansson, Lisa Norén och Romina Johansson

Cngshopen

Vi driver en webshop som eleverna och personalen efterfrågat, där man kan köpa olika klädesplagg med vår logga på. Elevrådet har tagit fram årets kollektion och om någon har några synpunkter eller nåt annat man vill få in så är det bara att höra av sig till Kristina. Självklart så går vi inte vinst på det här, vår vinst är glada och stolta elever! 

Gå in här för att beställa hem dina plagg!

7B0A5749avlå

Jobba i Fabriken

 Vi har tagit fram Fabriken för att ge våra elever chansen att få prova på hur det är att vara anställd med verkliga villkor och med en riktig lön. Våra elever får prova på hur det är att få ett skarpt uppdrag av en chef och kan sedan använda både erfarenheter och referenser när det är dags att söka jobb utanför skolan. Uppdragen i Fabriken varierar och kommer bland annat från oss på skolan men också från lokala företag. Det kan handla om allt från att reparera maskiner, tillverka produkter, paketera brevutskick, vara handledare på projekt, köpa och inventera material på skolan etc.  Varje år kör vi ett Alla hjärtans dag-projekt där vi bjuder in ungdomar till skolan som får arbeta med smyckestillverkning. Smyckena bytes sedan ut mot en gåva i form av ett bidrag till Rädda barnen. År 2013 samlade vi in 40.000 kronor som räckte till att bygga en hel sovsal på barnhem i Uganda. Fabriken är mycket omtyckt och eleverna köar för att få jobba. De flesta erbjudanden om fabriken-jobb går ut på mailen, v-klass och facebook. Håll utkik! Vill du visa framfötterna? Kontakta då Kristina Hagstedt och visa ditt intresse för framtida Fabriken-jobb. 

LAN, övernattning, filmkväll eller annat?

Som huskoordinator i Bildningen älskar jag när huset används av er ungdomar vare sig det är filmkväll, LAN eller övernattning med annat tema på gång! För att effektivisera, förenkla och förtydliga hur man gör när man som elev vill anordna en aktivitet i huset kvälls- och nattid har jag tillsammans med den nya IT-Gruppen gjort ett dokument att följa.

Klicka här för att komma till LAN-regler

Läsårstider HT17/VT18

Höstterminen startar
Ettor startar Måndag 21 Augusti 09.00
Tvåor startar Tisdag 22 Augusti 10.00
Treor startar Tisdag 22 Augusti 13.00
Fyror startar Måndag 21 Augusti 13.00
Höstterminen slutar: 21 December
Vårterminen startar: 9 Januari
Studentexamen: 8 Juni 14.00
Vårterminen slutar: 15 Juni

Lovdagar:
Höstlov v.44
Sportlov v.8
Påsklov v.14
1 maj
Kristihimmelsfärd 10/5 - 11/5
Nationaldag 6/6
Studiedagar: 30/11, 1/12, 8/1 30/4 9/5

Läsårstider HT18/VT19

Höstterminen startar: 20 Augusti
Höstterminen slutar: 20 December
Vårterminen startar: 9 Januari
Studentexamen: Ej fastställt
Vårterminen slutar: 14 Juni

Lovdagar:
Höstlov v.44
Sportlov v.8
Påsklov v.16
1 maj
Kristihimmelsfärd 30/5 - 31/5
Nationaldag 6/6

Ledighetsansökan

Ledighetsansökan ska fyllas i om du vill vara ledig i fler än två dagar. Fyll i önskad ledighet samt din och vårdnadshavares namnteckning. Du som elev ansvarar för att blanketten lämnas till de/den lärare som undervisar då du vill vara ledig, din mentor och rektorn för godkännande. Då allt är godkänt och klart ska blanketten tillbaka till din mentor. Ledighetsansökan finns att ladda ner på vklass.

Nötförbud

Curt Nicolin Gymnasiet är en helt nötfri skola men mandlar kan förekomma! Det innebär att all mat, samt det som säljs i cafeterian är nötfritt men mandlar kan förekomma. Det är också förbjudet för alla som vistas i skolan att medta nötter in i huset, detta för att flera av våra elever är luftburet allergiska.

Ska-rmavbild_2015-12-17_kl-_15-38