Elevsida

På Curt Nicolin Gymnasiet jobbar vi med en skolplattform som heter Vklass. Där skickar man in sina arbeten, man kan bevaka sina bedömningar, chatta med sina lärare och klasskamrater och mycket mer. Vklass har dessutom en app till iPhone och Android så att man kan komma åt skolportalen på bussen och hemma i soffan. Har du glömt bort ditt lösenord eller behöver hjälp med Vklass, kontakta då skolans administratör Jessica Johannesson. Vill du som förälder ansöka om inlogg som vårdnadshavare? Gör det genom denna länk!

Sjukanmälan

Eleven själv: www.vklass.se
Via vårdnadshavare: www.skolrapport.se eller ring 08-51 90 93 21
OBS! för att du som vårdnadshavare ska kunna lämna en sjukanmälan på elev måste du finnas registrerad som vårdnadshavare i Vklass/Skolrapport. Ansökningsblankett delas ut av elevens mentor, som ska fyllas i och sedan lämnas åter till skolan. När skolan registrerat dina uppgifter skickas ett mail till dig med dina inloggningsuppgifter.

Curt Nicolin Gymnasiets elevråd

Curt Nicolin Gymnasiets elevråd arbetar för att skolans elever ska få vara med och bestämma så mycket som möjligt, då frågorna vi driver är elevernas åsikter. Frågorna som vi tar upp och driver sträcker sig allt från hur vi tycker att lektionerna fungerar, till aktiviteter och önskemål som till exempel övernattningar, resor och LAN. 
 
Självklart finns det saker som eleverna på skolan tycker bättre och sämre om, som vi i elevrådet för vidare och får bra gensvar på! Att eleverna får ut vad de förväntar sig av skolan, att de trivs, mår bra och tycker det är kul att gå till skolan är det viktigaste för oss, det är därför vi finns.
 
Vi i elevrådet är ett härligt och engagerat gäng som alla brinner för att Curt Nicolin Gymnasiet ska vara så bra som möjligt och vi försöker få med alla som visar engagemang! Exempel på roliga saker elevrådet ordnar är bland annat en årlig resa till Dreamhack där vi förra gången var ett stort gäng på 80pers som spenderade en rolig festival tillsammans.
 
För att vi som elevråd ska fungera måste vi ha en bra kontakt med likväl elever som personal på skolan. Har du ett förslag eller en idé som kan göra Curt Nicolin Gymnasiet bättre? Vi uppskattar alla åsikter som rullar in, så skicka oss ditt förslag genom att trycka på rutan med texten “Frågelåda” längre ned på denna sida. 
 
Spring in oss i korridorerna eller maila oss på elevrad@cng.se, så hörs vi! 
 
 
Ordförande elevrådet: Alfred Arvidsson
Styrelse: Pierre Karlsson, Charolina Forssén, Leonardo Zlatanovic, Laith Oudah, Mikael Rungård, Alfred Arvidsson, Viktor Odd, Jonathan Stridh

Cngshopen

Vi driver en webshop som eleverna och personalen efterfrågat, där man kan köpa olika klädesplagg med vår logga på. Elevrådet har tagit fram årets kollektion och om någon har några synpunkter eller nåt annat man vill få in så är det bara att höra av sig till Kristina. Självklart så går vi inte vinst på det här, vår vinst är glada och stolta elever! 

Gå in här för att beställa hem dina plagg!

7B0A5749avlå

Jobba i Fabriken

 Vi har tagit fram Fabriken för att ge våra elever chansen att få prova på hur det är att vara anställd med verkliga villkor och med en riktig lön. Våra elever får prova på hur det är att få ett skarpt uppdrag av en chef och kan sedan använda både erfarenheter och referenser när det är dags att söka jobb utanför skolan. Uppdragen i Fabriken varierar och kommer bland annat från oss på skolan men också från lokala företag. Det kan handla om allt från att reparera maskiner, tillverka produkter, paketera brevutskick, vara handledare på projekt, köpa och inventera material på skolan etc.  Varje år kör vi ett Alla hjärtans dag-projekt där vi bjuder in ungdomar till skolan som får arbeta med smyckestillverkning. Smyckena bytes sedan ut mot en gåva i form av ett bidrag till Rädda barnen. År 2013 samlade vi in 40.000 kronor som räckte till att bygga en hel sovsal på barnhem i Uganda. Fabriken är mycket omtyckt och eleverna köar för att få jobba. De flesta erbjudanden om fabriken-jobb går ut på mailen, v-klass och facebook. Håll utkik! Vill du visa framfötterna? Kontakta då Kristina Hagstedt och visa ditt intresse för framtida Fabriken-jobb. 

LAN, övernattning, filmkväll eller annat?

Som huskoordinator i Bildningen älskar jag när huset används av er ungdomar vare sig det är filmkväll, LAN eller övernattning med annat tema på gång! För att effektivisera, förenkla och förtydliga hur man gör när man som elev vill anordna en aktivitet i huset kvälls- och nattid har jag tillsammans med den nya IT-Gruppen gjort ett dokument att följa.

Klicka här för att komma till LAN-regler

Läsårstider HT16/VT17

Höstterminen startar
Ettor startar 9.00 Fredag 19 Augusti
Tvåor startar 12.00 Fredag 19 Augusti
Treor startar 9.00 Måndag 22 Augusti
Fyror startar 9.00 Måndag 22 Augusti
Höstterminen slutar: 21 December
Vårterminen startar: 10 Januari
Studentutspring: 9 Juni
Vårterminen slutar: 16 Juni

Lovdagar:
Höstlov v.44
Sportlov v.8
Påsklov v.15
Kristihimmelsfärd 25/5 - 26/5
Klämdag och nationaldag 5/6 - 6/6
Studiedagar: 5/10 2/12 9/1 29/3

Läsårstider HT17/VT18

Höstterminen startar
Ettor startar Måndag 21 Augusti

Ledighetsansökan

Ledighetsansökan ska fyllas i om du vill vara ledig i fler än två dagar. Fyll i önskad ledighet samt din och vårdnadshavares namnteckning. Du som elev ansvarar för att blanketten lämnas till de/den lärare som undervisar då du vill vara ledig, din mentor och rektorn för godkännande. Då allt är godkänt och klart ska blanketten tillbaka till din mentor. Ledighetsansökan finns att ladda ner längst ner på den här sidan.

Nötförbud

Curt Nicolin Gymnasiet är en helt nötfri skola! Det innebär att all mat, samt det som säljs i cafeterian är nötfritt. Det är också förbjudet för alla som vistas i skolan att medta nötter in i huset, detta för att flera av våra elever är luftburet allergiska.

Ska-rmavbild_2015-12-17_kl-_15-38